Jawline (Çene Dolgusu) Hakkında Her Şey

Keskin bir çene sınırı ile hem yüz simetrinizi güzelleştirmek hem de daha genç bir görünüme kavuşmak jawline ile artık mümkün…

Çene dolgusunun uygulanma maksadı kuvvetli ve besbelli bir çene sınırı oluşturarak yüze ‘V’ formu kazandırmaktır. Yüz bölgesinde altın oran ölçülerini sağlamak için çene formunun uygun olması gerekmektedir. Kişinin genetik yapısına ve yaşlanmaya bağlı olarak; çene çizgisi belirginliğini kaybeder, çenede sarkma oluşur. Çene ucunun geride kalması, simetrikliğini kaybetmesi, sivri ya da geniş olması kişinin görünümü ile ilgili tatminsizliğine neden olur. Bu şikayetlerin tahlili olarak sunulan çene dolgusu uygulaması günümüzde en çok tercih edilen ameliyatsız estetik uygulamaları ortasında yerine almaktadır.

Çene dolgusu uygulaması, bilhassa uygun bir profil görünümü elde etmek için uygulanır ve başarılı sonuçlar elde edilir. Oval bir yüz yapısına sahip olmak isteyenler jawline tercih ederler.

 

Çene Dolgusu 

Jawline Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Uygulama müddeti hayli kısa olup, ortalama 15-20 dk süren jawline dolgu sürecinden çabucak sonra kişi günlük hayatına kolaylıkla geri dönebilir. Çene dolgusunda dolgu hususu olarak bilhassa hyaluronik asit içerikli dolgular tercih edilir. Bu dolguların kalıcılığı yaklaşık 1-2 yıl ortasındadır.

Jawline (Çene Dolgusu) Nedir?

Çene dolgusu olarak da bilinen jawline dolgu; çeneye istenilen formun verilmesinde kullanılan bir ameliyatsız estetik sürecidir. Yaşlanmaya bağlı olarak da gelişen çenedeki hacim kayıplarını gidermek için yaygın olarak uygulanmaktadır.

Yapısal olarak sahip olunan küçük çene görünümü şahısları genel olarak mutsuz eder. Çene ucuna uygulanacak dolgu ile estetik bir görünüm elde edilir.

Jawline dolguları son periyotta tüm dünyada hayli fazla tercih edilen uygulamalar ortasına girmiştir. Ameliyata göre kişinin toplumsal yaşantısına rahatça geri dönmesi mümkün olmakla birlikte, yaklaşık 15-20 dakikalık kısa bir müddette istenilen manzaraya ulaşmaya imkan sağlamaktadır.

Jawline Nasıl Yapılır?

Doktor muayenesinden sonra en hoş çene imgesinin oluşturulması için dolgu enjeksiyonu yapılacak alanlar tespit edilir ve uygulamaya geçilir. Jawline dolgu şayet hyaluronik asit ile uygulanacak ise çene bölgesine anestezik krem sürülür ve yaklaşık yarım saat uyuşma sağlanıncaya kadar beklenir. Yarım saat sonra hastanın çenesi uyuşunca uygulama yapılır.

Eğer süreç yağ dolgusu ile yapılacaksa, hastadan öncesinde süreç için kâfi olacak ölçüde yağ alınır. Karın bölgesi ya da basenler yağ alınması için elverişli bölgelerdir. Alınan yağ uygulamaya uygun hale getirilir ve çene bölgesine enjekte edilir.

Çene dolgusu yahut jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir. Bilhassa damar ve hudutları koruyan kanül uygulaması daha çok tercih edilmektedir. Jawline dolgusu kemik üzerine uygulanır.

Jawline yani çene dolgusu sürecinin sonuçlarını daha güzel hale getirmek için ek olarak belirli bölgelere botoks uygulaması da yapılabilmektedir.

Doğru bir tedavi planı ile besbelli bir çene sınırı sağlanarak, yüz ve çene konturları değerli ölçüde geliştirilebilir.

Jawline Uygulamasında Ağrı, Acı vs. Hissedilir mi?

Her dolgu tekniğinde olduğu üzere jawline uygulamasında da hissedilecek acı ya da ağrı enjeksiyon yapılacak bölgenin hassas olup olmaması ile ilgilidir.

 

Çene dolgusu uygulamasında hasta konforu bozulmadan enjeksiyon yapılır ve çabucak hemen ağrısız bir süreç olarak tanımlanabilmektedir.

Jawline (Çene Dolgusu) Kalıcı mıdır?

Çene dolgusu olarak da bilinen jawline uygulaması kalıcı değildir. Lakin yapılan sürecin kalıcılığı kullanılan dolgu gerecinin kalitesine de bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Dolgunun kalıcılığı yaklaşık 12-18 ay devam eder.

Kişinin kendi yağından elde edilen dolgu ile yapılan süreçte kalıcılık yaklaşık 2-3 yıl sürer.

Ayrıca güneş ışığından kaçınmak yahut güneş kremiyle cildi korumak, tertipli nemlendirici kullanmak, bol su içmek, istikrarlı beslenmek de dolgunun ömrünü arttırır.

Yaşam boyunca sistemli aralıklarla bu dolgu uygulamasından faydalanılması da mümkündür. Genel olarak 6 ay sonra 2. uygulama, bir 6 ay sonra 3. uygulamayı yapmak ve daha sonraki uygulamaları 1 yıl aralıklarla yapmak önerilir.

Jawline (Çene Dolgusu) Neden Yapılır?

Jawline dolgu;

Kısa, uzun ya da orantısız çenenin boyutunu düzeltmek için,

Çene sarkıklığı gidermek için,

Çene simetrisini sağlamak için,

Kısa çenelerde besbelli gıdı görünümünün giderilmesi için,

Herhangi bir kaza ya da genetik bozukluk sonrasında muhtaçlık duyulan tedavi için tercih edilmektedir.

Jawline (Çene Dolgusu) Kimlere Yapılır?

Çene çizgisini yüz sınırları ile uyumlu hale getirmek isteyen şahıslar çene dolgusu sürecini sıklıkla tercih ederler. Bu süreç genel sıhhati düzgün olan yetişkinlerin birçoklarında basitçe uygulanan bir dolgu tekniğidir.

 

Çene sınırı dolgusu ile çene kontüründe ince fakat fark edilir bir değişiklik sağlanabilir.

 

Jawline dolgusu bilhassa erkek hastalar için âlâ bir seçenek olmaktadır. Bariz çene kontürügenel olarak erkeklerde olan bir özelliktir. Çene kontürünün kâfi olduğu bayanlarda ise bu süreç sonrasında kaba bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu mevzuda dikkatli olmak ve tabibin tekliflerine nazaran hareket etmek değerlidir.

 

Jawline Ne Kadar Müddette Düzgünleşir?

Jawline dolgu uygulamasında rastgele bir kesi yapılmaz, bu nedenle günlük hayata dönüş kolay olur. Birtakım bireylerde, çene dolgusu uygulamasından birkaç gün sonra hafif şişlik yahut morarma yaşanabilmektedir. Bununla birlikte, birçok hasta rastgele bir sorun yaşamadan olağan aktivitelerine geri dönerler.

 

Jawline Uygulamasından Evvel ve Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulamadan evvel kullanılan ilaçlar ile ilgili doktora bilgi verilmelidir. Süreç yaptırmadan 1-2 gün öncesinde alkol kullanılmaması tavsiye edilir.

 

İşlem yapıldıktan sonra kişi olağan yaşantısına süratli bir halde devam edebilir. Çene dolgusu uygulaması yapıldıktan sonra 2-3 gün içerisinde hafif kızarıklık, morarma ve şişlik görülebilir. Bu tesirler geçicidir. Bu nedenle bu devirde sıcak banyo, sauna ve hamamdan uzak durulması tavsiye edilir. Birinci saatlerde makyaj yapılmamalıdır. Birebir gün ağır idman yapılmamalı ve uygulama sonrasındaki birinci gün cilde asitli eserler sürülmemelidir.